Vi söker en volontärsamordnare

Arbetsuppgifter

Som volontärsamordnare hos Uppsala Stadsmission ska du driva utvecklingen av volontärverksamheten. Rekrytera nya volontärer utifrån behov i verksamheterna, hålla kontakt med både volontärer med aktuella uppdrag och de olika verksamheterna. Arbeta med ständiga förbättringar i rutiner och innehåll. Ansvara för att anordna utbildningar för volontärer samt att erbjuda handledning vid behov. Genomföra utvärdering och uppföljning av volontärverksamheten. Sprida information om volontärverksamheten i olika kanaler/event till intresserade volontärer och allmänheten. Du kommer även att ingå i nätverk kring volontärarbete lokalt i Uppsala och med Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner. Ett särskilt uppdrag fram till 20180630 är rekrytering av värdfamiljer för ensamkommande ungdomar när de blir 18 år och är under asyl.

Arbetsvillkor Volontärsamordnartjänsten är 60% tillsvidareanställning. I nuläget tillkommer visstidsanställning 40% t om 20180630 gällande projektet ”Fadderhem Uppsala”. Arbetstider är vanligtvis vardagar dagtid. Arbete kvällar och helger förekommer.

Volontärsamordnaren arbetar inom det gemensamma kansliet och tjänsten är placerad i ett team som arbetar med kommunikation, opinion, insamling och volontärsamordning. Du kommer att ha kontakter inom alla verksamheter.

Om dig Vi söker dig med högskoleexamen som t ex pedagog, socialpedagog, socionom, personalvetare eller annan högskoleutbildning samt kunskap om idéburen verksamhet, gärna med erfarenhet av volontärverksamhet och socialt arbete. Kunskap att avgöra vad som är adekvata volontäruppdrag och för uppdraget lämpliga volontärer. Kännedom om gällande lagstiftning. Datorvana och körkort.

Du har organisations- och pedagogisk förmåga samt social kompetens, ansvarsfullhet samt lyhördhet. Erfarenhet av att intervjua och föra samtal på ett förtroendeingivande sätt. Förmåga att formulera sig väl i tal och skrift. Kunna arbeta självständigt men även ha stor förmåga att samarbeta och möjliggöra samverkan mellan olika parter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har ett coachande förhållningssätt och ett ”strategiskt och utvecklande tänk”. Gärna vana från projektledning.

Personliga egenskaper värderas högt.

Om Uppsala Stadsmission Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Ansökan Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stort fokus på din personliga lämplighet. Skicka ditt cv och personliga brev via mail till Ewa Johansson.

Tillsättning så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 20171112

Skicka ansökan via mail till mailto:ewa.johansson@uppsalastadsmission.se ange volontärsamordnare som referens.
Ewa Johansson är Kommunikations- och insamlingsansvarig 070 30310 09 018 56 40 19
Välkommen med din ansökan!