gavomottagningen-uppsala-stadsmission

Gåvomottagningen

Har du rensat i garderoben och har möbler, saker och kläder som du har växt ur eller helt enkelt tröttnat på? Ge dina prylar en andra chans genom att skänka och gör samtidigt en insats för miljö och människa.

Vart kan jag lämna kläder, prylar och saker?
Du kan enkelt skänka kläder och prylar till vår Gåvomottagning på Seminariegatan 30G. Här tar vi emot både stora och små mängder gåvor. Det finns medarbetare på plats som hjälper dig att bära ut från bilen. Du kan även lämna skänkta prylar och kläder i någon av våra second hand-butiker under ordinarie öppettider. Sakerna som skänks måste vara hela och rena för att vi ska kunna använda dem. Utanför Second Hand-butiken på Fyrsivallsgatan 11 står en gåvobox. Här kan du lämna kläder dygnet runt.

Vi tar gärna emot hela och rena:

 • Kläder
 • Böcker
 • Prylar (husgeråd, porslin, inredningsdetaljer, prydnadssaker mm.)
 • Leksaker
 • Hemtextil (tyger, gardiner, filtar, dukar mm.)
 • Elartiklar (lampor, hushållsmaskiner mm.)
 • Mindre möbler
 • Tavlor

Vi kan inte ta emot Smutsiga, slitna eller trasiga gåvor. Vi kan inte ta emot begagnade sängar, soffor, tjock-TV, VHS-video, vitvaror, möbler gjorda av spånskivor eller bokhyllor, eftersom efterfrågan på dessa är liten och medför höga kostnader för oss.

Hur gör jag när jag vill skänka?

 1. Rengör och paketera gåvorna väl gärna i papplådor. Sortera dem gärna efter: textil, el, media och kuriosa. OBS! Vi kan bara ta emot hela och rena föremål och plagg eftersom vi inte har möjlighet att tvätta och reparera några gåvor.
 2. Lämna sakerna på Gåvomottagningen på Seminariegatan 30 D. Måndag – fredag 8.30-16, helger stängt.
 3. Om du vill skänka mer än tre möbler kan vi göra en kostnadsfri hämtning inom stadsgränsen. Ring för bokning eller om du har några andra frågor på tel: 070-560 05 32
 4. OBS! Vi kan vid hämtningar behöva tacka nej till saker som vi bedömer att vi inte kan sälja i våra butiker och som vi inte heller har ett behov av i våra verksamheter. Vid hämtning avgörs detta av våra chaufförer på plats.

Hur används gåvorna?

En del av kläderna och prylarna skickas till Uppsala Stadsmissions sociala verksamheter, medan en del säljs i våra Second Hand-butiker, överskottet från försäljningen går till våra öppna verksamheter. På så sätt omvandlas sakerna till kontanta medel som används till ökade insatser för våra deltagare.Tack för ditt stöd!

Öppettider

Måndag – fredag: 08.30-16.00
Stängt för hämtning vecka 26, 27, 28 och 29.
Stängt röda helgdagar samt julafton, nyårsafton, påskafton och midsommarafton


Telefon:
 070-560 05 32 (även bokning av lastbil)
Adress: Seminariegatan 30G

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

BARNVAGNAR OCH SOVSÄCKAR

Vi behöver Barnvagnar och Sovsäckar till vår öppna verksamhet Crossroads för utsatta EU-migranter och tredjelandsmedborgare. Kontakta Crossroads på 073–612 74 63

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63