Skänk prylar och kläder

Bild: Kian Ghavam Shirazi

Bild: Kian Ghavam Shirazi

Har du rensat i garderoben och har möbler, saker och kläder som du har växt ur eller helt enkelt tröttnat på? Ge dina prylar en andra chans genom att skänka och gör samtidigt en insats för miljö och människa.

Kontakt
Gåvomottagning
Seminariegatan 30G
752 28 Uppsala
Telefon: 070-560 05 32 (även bokning av lastbil)

Öppettider
Måndag – fredag 8.30-16
Stängt röda helgdagar samt julafton, nyårsafton, påskafton och midsommarafton

Avvikande tider
Ingen hämtning under veckorna 26, 27, 28 och 29.

Hitta hit

Var kan jag lämna kläder, prylar och saker?

Du kan enkelt skänka kläder och prylar till vår Gåvomottagning på Seminariegatan 30G. Här tar vi emot både stora och små mängder gåvor. Det finns medarbetare på plats som hjälper dig att bära ut från bilen. Du kan även lämna skänkta prylar och kläder i någon av våra second hand-butiker under ordinarie öppettider. Sakerna som skänks måste vara hela och rena för att vi ska kunna använda dem. Utanför Second Hand-butiken på Fyrsivallsgatan 11 står en gåvobox. Här kan du lämna kläder dygnet runt.

Vi tar gärna emot hela och rena:

  • Kläder
  • Böcker
  • Prylar (husgeråd, porslin, inredningsdetaljer, prydnadssaker mm.)
  • Leksaker
  • Hemtextil (tyger, gardiner, filtar, dukar mm.)
  • Elartiklar (lampor, hushållsmaskiner mm.)
  • Mindre möbler
  • Tavlor

 

Vi kan inte ta emot Smutsiga, slitna eller trasiga gåvor. Vi kan inte ta emot begagnade sängar, soffor, tjock-TV, VHS-video, vitvaror, möbler gjorda av spånskivor eller bokhyllor, eftersom efterfrågan på dessa är liten och medför höga kostnader för oss.

Hur gör jag när jag vill skänka?

 1. Rengör och paketera gåvorna väl gärna i papplådor. Sortera dem gärna efter: textil, el, media och kuriosa. OBS! Vi kan bara ta emot hela och rena föremål och plagg eftersom vi inte har möjlighet att tvätta och reparera några gåvor.
 2. Lämna sakerna på Gåvomottagningen på Seminariegatan 30 D. Måndag – fredag 8.30-16, helger stängt.
 3. Om du vill skänka mer än tre möbler kan vi göra en kostnadsfri hämtning inom stadsgränsen. Ring för bokning eller om du har några andra frågor på tel: 070-560 05 32

OBS! Vi kan vid hämtningar behöva tacka nej till saker som vi bedömer att vi inte kan sälja i våra butiker och som vi inte heller har ett behov av i våra verksamheter. Vid hämtning avgörs detta av våra chaufförer på plats.

 Hur används gåvorna?

En del av kläderna och prylarna skickas till Uppsala Stadsmissions sociala verksamheter, medan en del säljs i våra Second Hand-butiker, överskottet från försäljningen går till våra öppna verksamheter. På så sätt omvandlas sakerna till kontanta medel som används till ökade insatser för våra deltagare.

Tack för ditt stöd!