Romani- eller rumänsktalande medarbetare sökes till Crossroads

 

Arbetsort/placering: Uppsala Stadsmission söker en medarbetare till dagverksamheten Crossroads i Uppsala.

Sista ansökningsdag: 22 oktober

Målet med verksamheten är att erbjuda ett dagcenter som är öppet för EU-medborgare som tillfälligt vistas i Uppsala för att söka sin försörjning. I första hand ska centret vara anpassat för Romer från Rumänien då det är denna grupp av EU-medborgare som är störst i Uppsala. Verksamheten ska dock vara öppen för alla EU-medborgare samt tredjelandsmedborgare, dvs. personer som är medborgare i andra länder men som har uppehållstillstånd från något EU-land.

Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.

Arbetsuppgifter Vi söker dig som tillsammans med övriga medarbetare, kan tolka mellan rumänska/romani och svenska men även andra språk som engelska är aktuella. Du ska vara behjälplig i dialogsituationer mellan gäst och medarbetare, stödperson till gästen i kontakt med myndigheter och hälsovård. Det handlar också om att ge samhällsinformation, hälsa, rutiner mm. Tillsammans hjälps vi åt med att servera mat och tvätta kläder.

Kvalifikationer Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som bedöms relevant för tjänsten. Du ska förutom svenska kunna tala romani och/eller rumänska, engelska samt gärna något annat europeiskt språk som spanska eller italienska.

Ha god kännedom och erfarenhet av det svenska samhället.

Erfarenheter av andra kulturer.

Personliga egenskaper Du är flexibel, lyhörd, relationsskapande och en inspirerande kommunikatör. Du är stabil, självgående och engagerad. Du har lätt för att samarbeta och arbetar lösningsfokuserat. I ditt engagemang är du modig och orädd för konflikter eftersom ditt mål är att lösa dem så att deltagarna och verksamheten skall utvecklas. Det som gör dig till en bra medarbetare är ditt förhållningssätt till och respekt för dina medmänniskor.

Start: 1 december 2017

Varaktighet/arbetstid Visstidsanställning, vardagar 5,5 tim/dag, måndag- fredag., 7.30 – 13.30 (lunch ½ tim inkluderad)

Typ av lön Månadslön

Ansökan Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss.

Läs mer om Crossroads