Arbetsträning

Har du varit långvarigt sjukskriven eller stått utanför arbetsmarknaden länge? Då kan Uppsala stadsmission stödja dig i arbetsträning och arbetsinriktad rehabilitering.

Arbetsträning inom Uppsala Stadsmission Varje arbetsträningsplats är unik. Vi utgår från dig när iv formar ditt uppdrag. Du får stöd utifrån dina specifika förutsättningar och behov. Inga förkunskaper krävs däremot en vilja att närvara.

Målet är att du ska utvecklas och ta dig närmare arbetsmarknaden. För några kan arbetsträningen sedan övergå i en utvecklingsanställning, där Uppsala Stadsmission är arbetsgivaren.

Hos oss kan du arbetsträna i second hand-butiker eller lager, i finsnickeri eller bokbinderi, i administration eller städning. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken verksamhet du väljer och vem du är. Alla våra verksamheter ligger i Uppsala och kan nås via buss.

hantverksslussen

Hantverksslussen

Hantverksslussen är ett socialt företag som arbetar med arbetsinriktad rehabilitering och för att skapa fler arbetstillfällen i Uppsala.

uppsala-stadsmission-matbanken

Matcentralen

Varje vardagsmorgon hämtar Uppsala Stadsmission matöverskott från butiker och konditorier i Uppsala. Volontärer och personal hämtar överskottet som sedan sorteras och lämnas i våra verksamheter för hemlösa och behövande.

second-hand

Second Hand

Uppsala Stadsmission driver två Second Hand-butiker som sociala företag i Uppsala. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för människor att närma sig arbetsmarknaden.

Hur blir man människa igen efter att livet totalt brakat samman?

Följ oss på Instagram

@uppsalastadsmission

13 hours ago
  • 45
  • 0
6 days ago
  • 56
  • 0
7 days ago
  • 39
  • 0
1 week ago
  • 48
  • 0

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

BARNVAGNAR OCH SOVSÄCKAR

Vi behöver Barnvagnar och Sovsäckar till vår öppna verksamhet Crossroads för utsatta EU-migranter och tredjelandsmedborgare. Kontakta Crossroads på 073–612 74 63

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63